Eigenaar::      PermacultuurTuin Vollenhove Adres:              Flevoweg 2 Plaats:     Vollenhove Tel: Ilja Oosterhof 06-30342153 of Marja Geerdink  06 – 10 56 51 16 Open:      din en vrij 9.30 tot 11.30 uur Of op afspraak E-mail:     [email protected] Internet www.transitiontownvollenhove.nl

Permacultuur  tuin Vollenhove

Ons motto: Verander jezelf, dan verandert je hele wereld.

                                                                                                                                             Over ons:

In 2013 ontstond het idee vanuit een  gevoel van ontevredenheid over de kwaliteit van voedsel en hoe we in de loop der jaren afhankelijk zijn geworden van logge instanties die meer belang hebben bij hun eigen financieel gewin dan de gezondheid van de mensen. Door met mensen in gesprek te gaan en informatie te winnen kwam de wereldwijde beweging Transition Towns in beeld. Dit gaat over burgerinitiatieven die van onderaf uit de samenleving  samenwerken  op allerlei gebieden in het leven en het heft in eigen hand willen nemen.  Het minder  olie-afhankelijk willen zijn, de zorg voor onze aarde en voor elkaar zijn hierbij belangrijke drijfkrachten. Handelen vanuit je hart én met gezond verstand. Het team van Stichting Transition Town Vollenhove bestaat uit vrijwilligers die vanuit een idealisme en hart voor de samenleving een verschil willen maken. Dit doen we door bijvoorbeeld open avonden te organiseren, op markten te staan en diverse activiteiten op de tuin te houden. Maar ook door ludieke acties zoals verse smoothies uitdelen bij de plaatselijke vierdaagse of voor de wagenbouwers van het bloemencorso in augustus.

De Tuin: De Permacultuur Tuin gaat om de zorg voor onze aarde, de bodemgezondheid. Op een creatieve manier met de natuur meewerken. Niet gaan spitten in de aarde maar de bodem bedekken met natuurlijk groen en compost. Hierdoor ontstaat er een rijke voedingsbodem waar gezonde groenten op groeien, niet alleen rijk aan vitaminen maar ook boordevol mineralen en sporenelementen. Elke plant en struik heeft z’n eigen waarde en onkruid bestaat niet. Wilde planten als brandnetel en smeerwortel hebben ook hun plek in deze tuin. Zelfs de ‘vergeten’ groenten en kruiden krijgen hier hun verdiende aandacht.  Een duurzame tuin waarin een permanente cultuur ontstaat die op den duur weinig onderhoud vraagt en waar eigen zaden worden gebruikt. Laat je verrassen en verwonder je over de veelzijdigheid van deze tuin
 Behalve de Permacultuur Tuin zijn er meer projecten waar aan gewerkt wordt binnen een kerngroep van 6 tot 9 enthousiaste mensen uit Vollenhove en omgeving. Iedereen is welkom om aan te sluiten.
De Permacultuur Tuin gaat om de zorg voor onze aarde, de bodemgezondheid. Op een creatieve manier met de natuur meewerken. Niet gaan spitten in de aarde maar de bodem bedekken met natuurlijk groen en compost. Hierdoor ontstaat er een rijke voedingsbodem waar gezonde groenten op groeien, niet alleen rijk aan vitaminen maar ook boordevol mineralen en sporenelementen.
Share This