Eigenaar:    Riëtte Ballast

Adres:       Kon.Wilhelminalaan 52

Plaats:         8338KE Willemsoord,

Tel:              0521-587171

Open:          Sept t/m Juni

Dinsdag en Donderdag 9.00-15.00 uur.

 

E-mail:     [email protected]

Internet:  www.atelierballast.nl

         Over mij

 

Mijn naam is Riëtte Ballast en sinds 2016 werk ik als keramiste en maak ik handgevormde keramiek. Mijn droom is uitgekomen met mijn eigen [email protected] Het ligt tussen de weilanden buiten het koloniedorp Willemsoord.

Het buitenleven in de natuur inspireert mij tot organische vormen, die ik vertaal in schalen en vazen. Deze vormen zijn veelal opgebouwd uit ruwe donkere klei, die een contrast vormen met gladde glazuren. Deze zelf ontwikkelde glazuren, vaak op basis van koperoxide, zijn heel levendig en variëren van blauw tot grijsgroen.

Daarnaast werk ik graag met porselein, wat ik verwerk tot fragiele objecten die ik beschilder met allerlei technieken. Mijn serie schaaltjes zijn allemaal beschilderd met bloemen en vijf schaaltjes vormen samen weer een bloem. Deze schaaltjes zijn in verschillende maten los of in serie te koop. Daarnaast maak ik kleine porseleinen kraanvogeltjes op bestelling in alle mogelijke kleuren.

Naast mijn werk als keramiste, oefen ik mijn beroep van docente uit tijdens de workshops die ik in mijn atelier aanbied. Het is mogelijk in één middag een uniek voorwerp te maken of meerdere avonden te werken aan een groter werkstuk tijdens een cursus. In een ontspannen en gezellige sfeer kun je met veel persoonlijke aandacht kennis maken met klei en leer ik je verschillende technieken.

Kijk voor meer informatie over mijn werk en de workshops  op mijn website.

Share This